onsdag, januari 21, 2009

Shabbysektens vara eller icke vara..läses med glimten i ögat..

Lite bloggtankar!




Läste nyss Lantlivs Anetts inlägg om bloggtrender, samt Lottens Vita & Grönas inlägg om att man lätt känner att alla andra gör allt så mycket bättre och behöver summera tankarna om min egen lilla bloggvärld, med bakgrund med en tidigare konversation med en nära vän i veckan.



Min vän gav mej en hel del beröm och egoboost efter att jag hjälpt en gemensam vän i ett krisläge. Vi pratade länge om vilka egenskaper hos oss själva vi gillar och vilka sidor vi vill jobba med. Skönt att någon som känner en väl ger en lite positiv feedback, man tenderar lätt att bara se sina egna tillkortakommanden.


Dock menade han också att i min blogg kände han som om han mötte någon som var betydligt mer ytligt och fokuserade endast på nästa inredningprojekt och som var väldigt självfokuserad, och att riktiga Annika inte riktigt fick komma till sin rätt. Själv har jag svårt att se det där, min blogg är egentligen ett dokument över mitt hemmafixande, och även om jag är oerhört glad om någon läser och kommenterar, så förvånas jag över att mina små projekt kan vara intressanta för någon annan när jag ser vilka mirakel alla andra åstadkommer. Många har ju hem som ser ut som inredningsbutiker eller annonser direkt från Jeanne DÁrc living, och ibland sjunker självförtroendet i botten efter en bloggrunda. Därför skriver jag mest för mej själv, rakt från hjärtat och utan krusiduller. OM jag är nöjd och stolt äver ett projekt skriver jag det, medan jag IRL skulle vara betydligt mer blygsam över den egna prestationen.


Känner ni igen er i det här, att man väljer att bara dela med sej av en viss sida av sej själv här, vilket gör att de som bara känner en via bloggen inte får en riktigt rättvis bild över vem man är?

Sen var det den här sektkänslan som vilar över Shabby Chic Bloggarna. Visst har även jag köpt kotavlor, och nu beställt fler, och vad är det som gör att vi snöar in på samma saker? Här är dock några saker som jag inte gillar, och förslag på lite mer kontroversiellt Shabby Pyssel:



Vita Strutar:
Själv har jag totalfobi mot vita strutar, det är för mycket Nils Karlsson Pysslig goes Klu Klux Klan för mej. Varför inte använda samma teknik och göra ett fint fodral till massagestaven, med änglabokmärken, spets och tårtpapper? Då behöver den inte gömmas längst ner i strumplådan utan kan ligga lättillgänglig direkt på nattduksbordet!


Säckvävskuddar (Franska mjölsäckskuddar):
HUR JÄKLA STICKIGA SOM HELST, håret blir elektriskt och kinden rödmosig! Köp 4 st vanliga säckvävssäckar och sy om till fina överdrag till vinterdäcken istället, sy på lite spets, pärlor och sidenband...det är alldelens för lite Shabby i garagen runt om i Sverige...varför inte byta ut backspeglarna mot zinklyktor, sätesöverdragen mot Greengateplädar och linda ratten med hemvirkade spetsar från Tradera....om bilen är vit kan man ju slipa lite i alla kanter för den rätta slita looken..



Zinkhus:
Fobi igen. (Har skrivit om detta tidigare) I Thailand så har man ju andehus på tomtens vackraste ställe, och lägger ständigt ut mat och blommor för att andarna ska hålla sej från huvudbyggnaden. Jag ger mej tusan på att nån jäkla tomte skulle bosätta sej i huset om jag hade ett, och i ren ilska över brist på mat och blommor börja kasta trollformel över stackars mej så att håret lossnar, tänderna rasar och katterna får fotsvett.



Väggord:
Ska snart få en vacker text skriven på min sovrumsvägg av Sara på butik "S", men är lite sugen på att slänga upp ett i hallen också:


Welcome to Annika, now fuck off, asshole!


Men det går ju inte för sej......eller....



Sensmoral:



Allt är inte svart eller vitt, tro inte på alla väggord du läser och lägg för guds skull ett kex i zinkhuset innan du går och lägger dej!









17 kommentarer:

Må Gott sa...

SKRATTAR SÅ JAG FÅR ONT I MAGEN!!!

Ja jisses ett sånt väggord skulle jag vilja ha i hallen - iallafall ibland! ;-) Man kanske kan skriva en skylt och ta fram vid behov? :-D

Klart man inte visar alla sina sidor i en blogg och särskilt inte sitt 'privata jag', det skulle man nog bittert ångra isåfall. Man visar inte alla sidor inför irl-vänner heller. Olika människor tar fram olika sidor hos en helt enkelt. Här i bloggen väljer man själv, vilket kan vara både härligt och skrämmande.

Många bloggar är inriktade på inredning och jag tror att man mår bättre om man trivs och pysslar om sitt hem. Om man trivs och mår gott blir man förmodligen en bättre människa och har kraft och energi att även bry sig och ta hand om andra. Människan bakom en blogg kanske skriver om ytliga ting, men läser man mellan raderna kan man ana en stor värme.

Själv får jag pysselsug i omgångar. Kan tex tycka att det är jätteskoj att sy korsstygn, men vill absolut inte ha korsstygnsgrejer här hemma (fast det börjar visst bli modernt nu?) så jag syr och ger bort till stackars vänner. :-D
Så har du en strut som hänger på dörren nångång så vet du vem den är från...! ;-)

Må godis!
Kram Anette

Anonym sa...

Man kanske måste tänka både en och två gånger innan man uttalar sej om hur andra har det hemma.

Kathys Home sa...

Annika, du är TOPPEN....I like...du vet precis att jag som du dislike de där jäkla strutarna och undviker dem totalt...men vi är ju alla olika och tur är väl det, och det är väl ändå det som är meningen eller hur! Visst är det väl roligt att vi delar samma intresse men..men..ibland blir man bara så trött på allt likadant överallt. Skulle gärna vilja ha denadäringa saken till staven..hahahahahaha..Vill jättegärna komma förbi i helgen och fortsätta diskussion i ämnet ....kram kram

Inger sa...

Såå kul skrivet och uppfriskande med någon som säger att det där gillar jag inte!

Inte tycker jag man skall behöva bli stött i kanten om det nu råkar vara det som jag har överfullt av hemma som t.ex strutar. Fast jag har inte heller förstått det här med strutar ...

"Stött i kanten" hihi då matchar man ju den shabby chica inredningen.

Trevlig helg
Inger

~~*Pennyshouse*~~ sa...

I LOVE U...I LOVE U...I LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !

hihihihihihhhi....Gud vad jag skrattar....

TACK för detta underbara inlägg.....det fick en verkligen till att fundera.
Ja tänk vad man håller på å fixar å donar bara för att alla andra har det si å så.Tidningar visar ditten å datten...hihihihihi..

Tack för att man fick skratta å tänka efter en stund.

Kramizzzz Nilla

annalarssonphotography sa...

Ha ha ha!!! :)
Jag skrattar så tårarna rinner här...

Jag tycker du är stört skön!
Jag fick fler kommentarer innan jag skrev ett inlägg där jag nämnde ordet 'shabby-land' så det var verkligen skönt att hitta dig! :)

Jag är råkass på att sy och skulle nog gå och hänga mig i ett rep av vide om jag skulle försöka mig på nåt dylikt.
Jag älskar att skriva.
Att provocera.
Att göra det i kombo med inredning går nog inte alltid hem, men jag gör det med hjärtat!

Visst påverkas även jag.. av trender och vill ha det najs bananas hemma hos mig. Men jag har ingen lista jag prickar av..

Klart dildon ska ha en strut!!
Och kex i zinkhuset lägger ja, alltid! :)

Jag tror du och jag skulle kunna skratta mycket tillsammans!

Ha en sagofierad måndagkväll! ;)
Kram Anna

Må Gott sa...

Hallå tjejen!

Ja du...THINGS-TO-DO-listor har jag drällandes överallt, men det är sällan jag gör som jag säger! ;-)
Fast idag ska jag ha en städdag tänkte jag. Måste få lite grejer fixade innan jag sätter igång med pluggandet. Bllöööööörrrkkk!!!

Vad jobbar du med? Det står "vetenskap" på din profil under "bransch". Blevde himlans nyfis. :-D
Maila gärna om du vill:
ma.gott@hotmail.com

Hur går det med din superduperfina lägenhet (som jag skulle hugga av min högra hand för att få!)? Ser fram emot fler bilder därifrån!

Må godis!
Kramar Anette

Gårdsromantik sa...

Ojojoj!

Jag har ju totalt glömt bort Kexen - är det han som håller mig vaken på nätterna - ikväll skall han få en drökaka av mig...så kanske jag får sova mina 8 timmar!



Kram Maud

Lallis - liv och leverne sa...

Du är ju för härlig!:)
Stor kram Lallis

Tidsmästarinnan sa...

:-D

jag tror jag dör!! Jag skrattar så det ekar här.
Kan riktigt se de underbara romantiska bilarna och garagen framför mig...

Fasen vilket skönt inlägg. Kör så det ryker Annika!!

Kram
från en som nu nästan hoppas lite att du ska få den där bildutmaningen med fjärde mappen, hihihi!

annalarssonphotography sa...

Hej!

Tack för din kommentar 'hos mig' :)

Vet du vad! Jag mejlar dig istället!

Var rädd om dig så länge!
Kramis Anna

Anonym sa...

Halloj! Syrran sa precis att du var hos Ulrika när jag och Karin plåtade hos Sara, vad synd att du inte tittade in och sa hej, jag visste inte att du var där.... tänker ofta att vi kanske stöter på varann när jag är där.. Men men..nästa gång kanske.. :-) Imorgon har jag hyrt lilla hagalund för plåtning! Ha det gott! Kram A

n o r d i n g å r d e n sa...

Ha, ha, gud va du är kul!!!

Och jag kan hålla med, detta är som en sekt, en djävulsk sådan!!! ; )

Bloggvärlden är som övriga världen, man faller för trender, inspireras och hjärntvättas så pass att man genast vill härmas!

I vissa bloggfall blir det kanske, för de som ser objektivt på det, too much! Strutar, vitt, zink och madonnor... men det ÄR vackert! Fast, jag kan hålla med,jag är ingen fanatiker heller och framförallt, jag pysslar inte själv, har inte gjort ett strutjävul el sytt en centimeter sedan jag började blogga! ( Men skulle vilja ha en kudde som i af ser ut som en gammal mjölsäck...)

Men, min blogg är det JAG brinner för. Det JAG tycker är vackert och som hela mitt liv har tilltalat mej...men visst, jag dras med i "modet" jag med...såsom när det gäller kläder, smink etc...

Sen är det ju mycket reklam och annat "fuffens" bakom en del bloggar med, det finns en anledning till varför vissa saker skyltas med och framhävs extremt om man säger så...det kan handla om pengar i botten...reklam för egen butik el ngt annat, jag har själv visat saker jag fått av firmor, mot att jag gör reklam för det...

Jag kan hålla med dig om att vissa hem är så vackra att man dör, får ångest och ont i magen, men jag brukar tänka, de har finare hem men jag har kanske ngt annat som de inte har och tvärtom, många tycker kanske oj, hon har en välbesökt blogg och mysigt hem på landet, men många har saker som inte jag har, det finns massor, bloggen är bara ytligt, om än en trevlig hobby!

Och så har vi ju det här med sk bloggbilder, jag fotar i ett hörn, men det kan se skitfult ut och väldigt ordinärt bakom ryggen på mej...

Men, nu ska vi fortsätta blogga för nöjets skull! Och jag gillade verkligen ditt inlägg!! ; )och du fick mej att vilja säga några ord till alla där ute med, mycket bra tema Annika!

Vinterhälsningar fr Mari.

Anonym sa...

Hej
En person i Barcelona fick sig ett gott skratt i regnet......
Till och med Lucy som ligger under skrivbords-lampan för värmens skull, yppade ett glädjens "mjau".
Nu är ju jag själv inte en inrednings-guru eller förstå-sig-påare, men har alltid uppskattat din goda smak och ide-rikedom när det kommer till att omvandla ett tomt rum till ett riktigt mysigt och funktionellt utrymme.
// Uffe

Dubbelörn sa...

ÄNTLIGEN!!!

Äntligen någon som vågar vägra strömmen... Har varit så off fr bloggen under en längre tid, men ikväll så fick din blogg mig att skratta både länge o gott!!

Jag håller med dig i precis om allt!! Har ibland varit på väg att falla i träsket men har tack o lov en man som vägrar o säger stopp ;).

Underbarat inlägg! :D

Flisan - Alldeles Vardagligt sa...

Jag dööööööööör! *garvar och tjuter så tårarna förstör tangentbordet*

Var ska jag skriva under!!!!????
*ler*

Fröken Eko sa...

Ett av de roligaste inläggen i kategorin "shabby chic" jag läst på länge :D

/F

Hatkärlek

Hatkärlek
En gång var jag olyckligt kär i en annan lägenhet än den jag bor i nu. Där fanns en grön kakelugn. För att få lite bra karma köpte jag den här grodan i samma nyans på SUT (underbara Some Unusual Things som inte finns mera). Lägenheten blev aldrig min, så grodan bor nu i värmeluckan i kakelugnen. Ibland tycker jag att jag hör ett svagt gnolande från luckan. "You can´t always get what you want...", men det måste vara skorstenspiporna som tjuter..eller...

Här är min äldsta son Williams Thailandsblogg

Maila mej gärna

Om de tre Drakarna på Drakens Gränd

Mitt foto
Stockholm, Sweden
En inredningälskande 42- åring som är född loppsamlare och sakletare. Inget kan vara mer "eko-möbel" än något som redan använts, gått i arv eller plockats upp ur en container. Bor i hyresrätt i Gamla Stan Och den 22 december 2008 flyttade jag från Stora Nygatan till Drakens Gränd, och 2009 kommer jag att flylla bloggen med mina fynd och pyssel.....

Tala är Silver...några av mina silversmycken

Tala är Silver...några av mina silversmycken
Systerhjärtan

Thaibasilika

Saint Paula

Enkelt hänge

Skogskraft

Vickevirering

En onämnbar...

Annikahjärtat

Min Skyddsängel

Min Skyddsängel
Min ängel har hängt över min säng i 4 olika lägenheter, så hon har varit med ett tag. Jag har också en "riktig" Skyddsängel som heter Katarina, när hon har hälsat på hittar jag ofta en vit fjäder på marken eller ett litet dun som virvlar runt på golvet.

Havet

Havet
Första veckan i April var vi i Zandvoort utanför Amsterdam. Underbart!

Frivolitet

Frivolitet
Tänk att det finns människor som kan virka med sytråd! Har i min ägo 6 st tabletter. Ska berätta mer om dett någon gång

Ikearam Makeover

Ikearam Makeover
Ikea har en himla tjusig rockokoram i svart plast, men den ser just plastig ut. Med en envis pojkvän och massor med lager av matt grundfärg tonades de plastiga formerna ut och den blev så här fin. Har inte bestämt mej för vem som ska få bo i ramen, så ett litet blommigt tyg får hålla ställningarna så länge.

Cocoon...?

Cocoon...?
Vad kan detta vara? Plockat på havsbotten utanför Skiatos av min vän Uffe för så där en 7 år sedan. Ihåligt och stort som ett hönsägg...

Min takkrona i tunnband

Min takkrona i tunnband
För många år sedan köpte min väninna Susanne den här takkronan på en liten inredningsbutik som hette Törnrosa, den låg i Bålsta och var inhyst i ett växthus. Tyvärr var den alldelens för stor i hennes lägnhet så ganska snart hamnade den i min ägo. Har sen släpat med den genom 3 flyttar, och plötsligt en dag hittade den hem. Den krävde sina 4 meter i takhöjd för att komma till sin rätt. Tack Susanne!