måndag, mars 02, 2009

Mera badfix

Inget inredningsinlägg är fulländat utan en "före-bild". Tyvärr har jag vägrat fota detta skammens rum, men här är iallafall en bild som jag la ut på Blocket när jag skänkte bort duschväggen mot nedmontering.
Vill även berätta att mitt hem nu fått "sin" doft.
Det tog ett tag att hitta rätt, doften som jag hade i mitt förra hem (Crisp Champagne från samma företag) var helt fel. Doften kommer från Voluspa och heter Cardamon Fig (Kardemumma och fikon), synd att det inte finns doftblogg.... Den fungerar både som rumspray och kroppspray.
Tack snälla Joakim på Appleheart!

Nu är iallafall mitt lilla SPA nästan klart, har ropat in gamla kranar på Tradera som gulliga Stefano ska komma och byta åt mej på torsdag samt en gammal ram som ska få spegelglas,.
Vill gärna redogöra för förutsättningarna innan ni tittar vidare.
  • 80-talsbadrum med beige kakel som i visst ljus drar åt rosa samt dito golv
  • Alla handduksuppgängare, toahållare mm i mässing
  • Noll i budget förrutom badkars inköp och fyndet med kranarna.
  • Tillgodokvitto på 900:- på Ikea för "lull-lull"

Bruna badtextiler dämpar det rosa i kaklet och markerar de bruna fogarna, ryggskrubben är en inflyttningspresent från Sara på Ateljé "S".

Vikskärmen kommer från Jane som är min manikyriskt, den döljer den kvadratmeter som jag oblygt kallar "tvättstugan". Snäckorna är från ett Draperi från Hua Hin i Thailand som min syster och svåger gett mej i inflyttningspresent för 3 lägenheter sen... (bra att flytta ofta..)

Mer badprylar från Ateljé S

Snäckor på kaklet

En sjöstjärna för 39:- på Åhléns, ditsatt med spegeltape för badrum. (Skulle gärna vilja ha en den klasssiska svensktillverkade grodan man kan sätta på kakel, men har tappat bort länken, är det någon som känner igen?) Omtagen är ett fynd från en rökskade- utförsäljning, har säkert 20 olika omtag i min "bra att ha" låda.

Ett måste...vinglas i plast från Claes Ohlsson 10:-, glashållare med sugpropp 29:- på Granit.

En Ros är en Ros är en ros..

Jag bytte en gammal träbytta som man kärnar smör i mot en koppargryta med min vän Maria. Den fick sen ett lager med samma färg som badkarstassarna, samt 4 hål i botten för vattenavrinning, och fungerar numera som schampoohållare.

Och ett lyktfynd från Indiska för 49:-, ger härliga reflexer i taket, och får de övriga mässningsdetaljerna att inte verka så fel.....

Nu är det bara att hälla upp ett glas Chardonnay, sätta på lite Lounge-plinkplonk, bryta en bit av badkakan från Lush och Njuta....













8 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men så fint det är!

Visst fick du mailet från mig?

Jag hittar det inte nu - det är väl bara att du anmäler dig?

Hoppas att det inte kostar något i inträde när man är press?

Du får väl kolla först.

Kram Maud

Elzie sa...

Vilket härligt sparum du gjort åt dig. Hittade hit från Lisa idag och det ångrar jag inte. Mycket trevlig blogg du har.
Ha en skön kväll.
Kram Elzie

Lisas torp sa...

Oj, Wow, här händer det saker! Åh, så fint SPA du har fått till! Många fyndiga lösnigar! Ingen kan ju tro på 80-talet när man ser dina lösningar! Ursnyggt!

Men doften du...den känner jag inte till alls! Låter spännande!
Min doft är för tillfället "Poudre Riz" av Le Père Pelletier - tvål i snygg zinkask och lotion och duschtvål...den doftar himmelsk!!

Kul att du tittade in hos mej!

Ha det gott i badet och njuuut!
Kram
Lisa

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men gud, vilket spa! Underbart badkar med text på, läckra detaljer och den vikskärmen, så snyggt! Bara korka upp vinet, drukna inte: )

Susanne sa...

Åhh jag blir så avundsjuk.Jag har inte ens ett badkar och min dröm är ett sånt som du köpt,tror tom att jag varit inne där o tittat..Jag säger som Lisa ..Ta ett härligt bad och njuuuut..Så fint!!

Må Gott sa...

Hallå där Badankan i plurret!

Du har VERKLIGEN fått till det i badrummet hörru! Nu ser man ju inte det rosa i kaklet, som du beskriver, men jag tycker du ska vara nöjd med det. I ett badrum ska man ha mjuka varma toner som gör att man inte "fryser" när man är nakenfis. Rosa är ju mjukt och kvinnligt, så du får helt enkelt tänka att du bejakar din feminina sida i badet! :-D

Häll upp skumpan och rejält med skumbad och så lite rosenblad på det...hm???...iallafall...sträck ut tossingarna och vifta med foten, sådär som dom gör på film du vet, och be om skrubb på ryggen!

Såg förresten att du startat en ny blogg. Måste hasta dit och kolla in den! :-)

Må jättegodis!
Kram Anette (med ett nuvarande badrum som jag aldrig aldrig aldrig skulle visa!!!)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hopp....ta dig ett dopp!!!

hihihihihi....åå den var billig...hihi..men den bjuder jag på.

så fint det blev! WOW!

har oxå funderat på att skriva på badkaret....tackar för du gjorde min tvivlan till handling...

Kramizzz Nilla

Må Gott sa...

Hej igen!

Den bloggen har inte synts förut, så kolla inställningarna. Men det var en himla bra idé att ha en sån blogg, ska nog följa det exemplet OXÅ! :-D

Haru fler grejer jag härma dig med?! ;-)

Kram Anette

Hatkärlek

Hatkärlek
En gång var jag olyckligt kär i en annan lägenhet än den jag bor i nu. Där fanns en grön kakelugn. För att få lite bra karma köpte jag den här grodan i samma nyans på SUT (underbara Some Unusual Things som inte finns mera). Lägenheten blev aldrig min, så grodan bor nu i värmeluckan i kakelugnen. Ibland tycker jag att jag hör ett svagt gnolande från luckan. "You can´t always get what you want...", men det måste vara skorstenspiporna som tjuter..eller...

Här är min äldsta son Williams Thailandsblogg

Maila mej gärna

Om de tre Drakarna på Drakens Gränd

Mitt foto
Stockholm, Sweden
En inredningälskande 42- åring som är född loppsamlare och sakletare. Inget kan vara mer "eko-möbel" än något som redan använts, gått i arv eller plockats upp ur en container. Bor i hyresrätt i Gamla Stan Och den 22 december 2008 flyttade jag från Stora Nygatan till Drakens Gränd, och 2009 kommer jag att flylla bloggen med mina fynd och pyssel.....

Tala är Silver...några av mina silversmycken

Tala är Silver...några av mina silversmycken
Systerhjärtan

Thaibasilika

Saint Paula

Enkelt hänge

Skogskraft

Vickevirering

En onämnbar...

Annikahjärtat

Min Skyddsängel

Min Skyddsängel
Min ängel har hängt över min säng i 4 olika lägenheter, så hon har varit med ett tag. Jag har också en "riktig" Skyddsängel som heter Katarina, när hon har hälsat på hittar jag ofta en vit fjäder på marken eller ett litet dun som virvlar runt på golvet.

Havet

Havet
Första veckan i April var vi i Zandvoort utanför Amsterdam. Underbart!

Frivolitet

Frivolitet
Tänk att det finns människor som kan virka med sytråd! Har i min ägo 6 st tabletter. Ska berätta mer om dett någon gång

Ikearam Makeover

Ikearam Makeover
Ikea har en himla tjusig rockokoram i svart plast, men den ser just plastig ut. Med en envis pojkvän och massor med lager av matt grundfärg tonades de plastiga formerna ut och den blev så här fin. Har inte bestämt mej för vem som ska få bo i ramen, så ett litet blommigt tyg får hålla ställningarna så länge.

Cocoon...?

Cocoon...?
Vad kan detta vara? Plockat på havsbotten utanför Skiatos av min vän Uffe för så där en 7 år sedan. Ihåligt och stort som ett hönsägg...

Min takkrona i tunnband

Min takkrona i tunnband
För många år sedan köpte min väninna Susanne den här takkronan på en liten inredningsbutik som hette Törnrosa, den låg i Bålsta och var inhyst i ett växthus. Tyvärr var den alldelens för stor i hennes lägnhet så ganska snart hamnade den i min ägo. Har sen släpat med den genom 3 flyttar, och plötsligt en dag hittade den hem. Den krävde sina 4 meter i takhöjd för att komma till sin rätt. Tack Susanne!